Heta Arbeten Företagsanpassad

Vi kan hålla kurs i Heta Arbeten på plats hos er. Ni bör vara minst 8-10 deltagare. Kontakta oss på info@lbfkalmarlan.se vid intresse.

Begränsa riskerna med rätt kunskap. Utbildningen är för dig som utför tillfälliga brandfarliga Heta arbeten, till exempel svetsning, lödning, skärning och takarbeten. Utbildningen vänder sig till dig som utför Heta arbeten, den person som  är brandskyddsansvarig på företaget samt beställaren av det Heta arbetet.

Kursinnehåll

Innehåll
  • Lagar och försäkringsvillkor
  • Organisation och ansvar
  • Brandkunskap
  • Tillståndslistan
  • Riskbedömning vid Heta Arbeten
  • Förebyggande brandskydd
  • Släckredskap, teori samt praktisk övning
  • Säker gashantering och larmning
  • Repetitionsfrågor och prov
Heta arbeten-utbildningen är en del av de krav som de flesta av försäkringsbolagen ställer. Utbildningen ger ett certifikat som gäller 5 år. Certifikatet gäller i Norden.

Certifikatet tillhandahålls av Brandskyddsföreningen Sverige. Efter genomgången utbildning och godkänt resultat på certifieringstestet erhåller hetarbetaren digitalt bevis på behörighet. Certifikatet distribueras direkt från Brandskyddsföreningen Sverige till den adress som anges vid bokning av utbildningen. Ange deltagarens hemadress om certifikatet ska skickas direkt till deltagaren.

Certifieringen sker på plats så ta med smartphone, dator eller surfplatta till utbildningstillfället. 

När du registrerar din kursanmälan måste du ange en e-postadress och ett mobilnummer där du kan ta emot aktiveringslänken för det digitala provet.

OBS! Det är viktigt att du anger det mobilnummer eller den e-postadress du kommer att ha tillgänglig under kursen


Giltigt personcertifikat, tillgång till APP Heta Arbeten® med fri tillgång till den digitala tillståndslistan Heta Arbeten® och Kunskapsbanken ingår i kursavgiften.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som utför och är brandskyddsansvarig för Heta arbeten, det vill säga den som gör arbetet och den som köper tjänsten.

Kursmål

Att bli medveten om de risker som finns. Att veta vilket ansvar du har. Att få in rutin på de regler som du som ”Hetarbetare” har, arbetsmetoder. Men också veta konsekvenser vid tillbud.

Det finns inga kommande kurstillfällen just nu.